Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Doogee Valencia 2 Y100 Pro Recenzija

Pozdrav ljudovi, napokon je stigao najnoviji model kineske tvrtke Doogee. Ovaj put riječ je o Doogee Valencia 2 Y100 Pro čija je cijena vrlo niska ali u isto vrijeme je vrlo kvalitetan uređaj. Osim toga na prvi pogled sam vrlo impresioniran. Dakle ostanite ovdje i saznajte više o Doogee Valencia 2 Y100 Pro.

Dizajn i kvaliteta izrade

Dakle, u posljednje vrijeme možemo vidjeti mnogo novih uređaja iz Kine i moram priznati da su poboljšali kvalitetu izrade u svim segmentima za sve modele, uključujući i jeftiniji modele. Dakle, ovaj mobitel je vrlo zanimljiv po mojem osobnom mišljenju, jer za vrlo nisku cijenu dobiti ćete kvalitetan uređaj koji ima metalno kućište s 2.5D zaslonom. Stražnji poklopac je izrađen iz jednog dijela uključujući rubove. I taj element je izrađen od metala u srebrnoj boji s stvarno cool efektom. Gdje prednja strana je u crnoj boji. Dakle, sveukupno sam zadovoljan s Doogee Valencia 2 Y100 Pro kvalitetom izrade i dizajnom za ovaj cjenovni rang koji je zapravo ispod 120 dolara.

20150726_154237

20150726_154102

Zaslon

Ako ste krenuli čitati moj članak od početka o ovom pametnom telefonu onda već ćete znati da ima 5 inčni HD 2.5D zaslon s Gorilla Glass zaštitom. Nakon nekog vremena korištenja ja sam vrlo impresioniran s zaslonom jer je prikaz ugodan za oči. Prikaz je vrlo oštar s prirodnim bojama, a kut gledanja je također dobar. Inače 5 inčni zaslon s HD rezolucijom je odličan izbor, tako da ne morate brinuti o tome. A prema navodima tvrtke, Doogee Valencia 2 Y100 Pro ima Gorilla Glass zaštitu što je doista super za ova lovu.

20150726_154233

20150726_154226

Hardver, performanse

Doogee Valencia 2 Y100 Pro dolazi s najnovijim 64-bitnim procesorom Mediatek MT6735 brzine 1GHz i u ovoj kombinaciji hardvera ima 2 GB RAM-a i 16 GB prostora za pohranu koja se naravno može nadograditi s microSD karticom do 128 GB. Pa kao što možete vidjeti ima doista vrlo dobar hardver za ovaj cjenovni rang i mnogo mnogo više po mom osobnom mišljenju. Pokušao sam gotovo sve, od svakodnevnog korištenja do igranja igrica i sve je radio sasvim u redu. Osim toga u nastavku možete vidjeti benchmark rezultate za Valencia 2 Y100 Pro.

cpu-z-doogee-pro

Benchmark test rezulati

  • Antutu Benchmark v5.7: 20120
  • Geekbench 3: 486/1370
  • Vellamo: 2101/777/1191

antutu-doogee-y100-pro

geekbench-y100

doogee-vellamo

Softver i sučelje

Ovih dana možete primijetiti da gotovo svaki drugi kineski telefon dolazi s najnovijim operativnim sustavom Android 5.1 kao i ovaj mobitel koji također dolazi s najnovijim operativnim sustavom. Budući da nije previše dodatno modifican osim dizajna korisničkog sučelja iskreno nemam potrebe previše za navođenjem detalja. Pa mogu navesti da dolazi s čistim ROM-om jer nema dodatnih i nepotrebnih instaliranih aplikacija, tako da ne morate gubiti vrijeme na brisanje. Inače operativni sustav radi jako brzo i fluidno. Tijekom korištenja nisam pronašao nikakve probleme. Također, kada sam prvi put uključio Doogee Valencia 2 Y100 Pro, pojavila se je poruka da je na raspolaganju WIFI ažuriranje. Dakle, to je također dobar znak da ipak i za jeftinije modele brinu kada je u pitanju softver.

android-operating-system-doogee-y100-pro

Povezivanje

Doogee Valencia 2 Y100 Pro ima sve moderne funkcije kao što su GPS, Bluetooth v4, podršku za 3G i 4G LTE mreže i Wi-Fi. Ovaj telefon ima dva utora za SIM kartice, a zahvaljujući tome možete koristiti dvije iste ili različite mreže u isto vrijeme. Inače sve funkcije rade onako kako bi i trebale raditi, uključujući i GPS koji sam dodatno testirao. Testirao sam GPS na kišni dan i radio je bez greške s preciznošću 4 metra.

gps-doogee

Kamera

Prema navodima Doogee tvrtke ovaj mobitel ima 13 megapikselnu kameru s Sony senzorom. Ali ne znamo o kojem točno senzoru je riječ jer taj podatak nije naveden. Glavna kamera je također opremljena s LED bljeskalicom koja je srednje jakosti i biti će dovoljno jaka za snimanje fotografija u tamnijim prostorijama. Ok, nakon testiranja kamere u svim mogućim uvjetima kao što su jako sunce, kišni dan, uvjetima slabe svijetlosti. Moram reći da sam vrlo impresioniran s kvalitetom fotografije, jer fotografije su vrlo oštre i prirodne. U nastavku možete vidjeti primjere fotografija.

Doogee Valencia 2 Y100 Pro primjeri fotografija

IMG_20150104_010018

Baterija

Valencia 2 Y100 Pro dolazi s baterijom kapaciteta 2200mAh koja daje za sada dobre rezultate, ali po mom mišljenju za sada je prerano za reći dal je baterija kvalitetna ili ne. No, u ovom trenutku kod prosječnog korištenja uključujući igranje igrica baterija može trajati jedan cijeli dan.

Zaključak

Ok ako tražite jeftini dual-sim mobitel onda svakako trebate uzeti u obzir Doogee Valencia 2 Y100 Pro. Zbog mnogo razloga, ali navesti ću samo najvažnije kao što su jedinstveni dizajn i visoka kvaliteta izrade. Kućište je izrađeno od metala, a ekran je 2.D HD s Gorilla Glass zaštitom. Tu je također stvarno dobar ugrađen hardver s podrškom za 4G LTE mrežom. Dakle, sveukupno gledajući možete vidjeti da je ovaj mobitel u ovom cjenovnom razredu koji je zapravo ispod 120 dolara jako dobar izbor. Dakle, ako ćete biti zainteresirani za kupnju tada možete posjetiti ovu kinesku trgovinu gdje ga možete kupiti po najnižoj cijeni.

Možda će vas zanimati

Recenzije

Srednja klasa pametnih telefona dobila je novog, ozbiljnog izazivača. HONOR 90 dodatak je ionako već jakoj ponudi uređaja iz njihovih tvornica. Riječ je o...

Recenzije

Best-buy kategorija pametnih telefona jako je elastičan pojam. Nekada su to bili uređaji s cijenom između 150 i 200 eura, ali danas stvari stoje...

Recenzije

Bežične slušalice postaju sve bolje. Nekad se za dobar gadget morala opljačkati banka, danas ga kupiš za par stotina kuna. Baš zato pišem recenziju...

Recenzije

Prije par mjeseci na recenziji sam imao King Kong 5 Pro, robusni telefon kompanije Cubot. Oklopljen kao tenk, odolijevat će svim izazovima koje imate...