Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Gigabyte GSmart Akta A4 – Recenzija

Gigabyte GSmart Akta A4 (1)

Gigabyte je nedavno predstavio novi model kodne oznake GSmart Akta A4. Moram priznati da za razliku od drugih proizvođača Gigabyte koristi vrlo zanimljiva imena za svoje uređaje. Kako je prošla Akta na testiranju saznajte uskoro.

Akta A4 ima vrlo zgodan i istovremeno jajolik dizajn koji će se prvenstveno svidjeti curama ali i u konačnici i dečkima. Uređaj je napravljen od vrlo kvalitetne plastike gdje je prednja strana u crnoj boji dok su rubovi srebrne boje, a stražnja strana je u nijansiranoj plavoj boji. Ispod velikog 5 inčnog ekrana se nalaze tri kapacitivne tipke koje nemaju osvjetljenje. Sve u svemu mobitel je vrlo lijep i imate osjećaj da držite puno skuplji uređaj u ruci.

Gigabyte GSmart Akta A4 (1)

Gigabyte GSmart Akta A4 (2)

5-inčni zaslon izrađen je u IPS tehnologiji, a rezolucija iznosi 540 x 960 točaka. Iako bi rezolucija mogla biti i viša prikaz je svejedno jako dobar. Prikaz je iznenađujuće vrlo oštar i ima vjeran prikaz boja. Ono što je eventualno mogući nedostatak je zaštita ekrana koju nema. Ali to realno ne možemo smatrati nedostatkom jer u ovom cjenovnom rangu ne postoji pametni telefon s zaštitom ekrana.

Gigabyte GSmart Akta A4 (3)

Akta dolazi s relativnom novim chipsetom MT6592 gdje osam jezgri grglja na brzini 1.4GHz. Iako u principu navedeni procesor najčešće dolazi s brzinom 1.7GHz, u posljednje vrijeme možemo vidjeti dosta često ovu verziju s nižim taktom. Iz razloga jer je puno manja potrošnja energije, a istovremeno nismo puno izgubili na performansama.

Dodatno 1GB ugrađenog RAM-a osigurava odlično korisničko iskustvo kod svih uobičajenih radnji. Njihov najnoviji model dolazi s malo jačom grafikom Mali-450MP4 i 8GB interne memorije. Od ukupnih 8GB imate na raspolaganju oko 5GB, a ako vam je to premalo možete proširiti s microSD karticom do 32GB. Osim toga probao sam nekoliko vrlo zahtjevnih igrica i uvjerio sam se da je hardver dorastao gamingu.

Gigabyte GSmart Akta A4 (cpu-z)

Gigabyte GSmart Akta A4 (antutu)

Gigabyte GSmart Akta A4 (3d)

Kad je u pitanju softver i sučelje Gigabyte dolazi s Android 4.4.2 sistemom. Operativni sustav je u principu stock odnosno nema prevelikih promjena. Također sučelje je fluidno i rad je vrlo brz.

Gigabyte GSmart Akta A4 (android)

GSmart Akta podržava sve frekvencije koje se koriste u Hrvatskoj. Inače mobitel je dual-sim uređaj gdje podržava brzinu do 21Mbps odnosno podržava HSPA+, a GPS radi bez greške. Odnosno nisu potrebna dodatna podešavanja kao kod nekih drugih kineskih mobitela. Kod testiranja GPS-a spojio se je na 7 satelita s preciznošću 3m.

Gigabyte GSmart Akta A4 (gps)

Iako kod niskobudžetnih mobitela fotografiranje nije primarna funkcija svejedno će dobro doći u situacijama kada nemate profesionalni fotoaparat pri ruci. U tu svrhu ima ugrađenu prednju i stražnju kameru gdje prednja kamera ima 5 megapiksela i izvrsno će poslužiti npr.. za selfije s prijateljima. Dok glavna odnosno stražnja kamera ima 13 megapiksela koja je opremljena s LED bljeskalicom. Kvaliteta fotografija je dobra i među boljima je u ovom cjenovnom rangu.

Gigabyte GSmart Akta A4 Camera (1)

Gigabyte GSmart Akta A4 sadrži bateriju kapaciteta 1800mAh. Što je za ovakav tip uređaja dovoljan kapacitet jer nije veliki potrošač energije. Bilo kako bilo baterija će osigurati oko 250 sati u stanju mirovanja i oko 6 sati razgovora.

GSmart Akta A4 je vrlo zanimljiv i zgodan mobitel koji ima idealan hardver. Osim toga dolazi out of box s instaliranim Android 4.4.2 sustavom. Sve u svemu ukupan omjer uloženog i dobivenog je vrlo povoljan. Cijena uređaja iznos oko 1200 kuna, a za više informacije možete posjetiti službenu stranicu.

Možda će vas zanimati

Recenzije

Srednja klasa pametnih telefona dobila je novog, ozbiljnog izazivača. HONOR 90 dodatak je ionako već jakoj ponudi uređaja iz njihovih tvornica. Riječ je o...

Recenzije

Best-buy kategorija pametnih telefona jako je elastičan pojam. Nekada su to bili uređaji s cijenom između 150 i 200 eura, ali danas stvari stoje...

Recenzije

Bežične slušalice postaju sve bolje. Nekad se za dobar gadget morala opljačkati banka, danas ga kupiš za par stotina kuna. Baš zato pišem recenziju...

Recenzije

Prije par mjeseci na recenziji sam imao King Kong 5 Pro, robusni telefon kompanije Cubot. Oklopljen kao tenk, odolijevat će svim izazovima koje imate...